• با ما در تماس باشید

    همواره برای ما این امکان وجود دارد که به مشتریان خود مشاوره تخصصی در زمینه کنترل و بهینه سازی احتراق را ارائه دهیم.

     

مطالب این صفحه توسط تیم فنی شرکت فروزان شعله تهیه گردیده است.

کپی برداری و انتشار  مطالب به هر نحو تنها با ذکر منبع مجاز میباشد.


تشخیص شعله در سیستمهای احتراقی

بخش دوم


در ادامه به تشریح آشکار سازهای مرتبط با پایش شعله در سیستمهای کنترل احتراق خواهیم پرداخت:

 همانطور که پیشتر اشاره شد آین گروه از آشکارسازهای شعله در واقع بخشی از زنجیره های ایمنی سیستمهای کنترل احتراق هستند  که وضعیت وجود و یا عدم وجود شعله را تشخیص و در ترکیب با سیستم کنترل احتراقی پایدار و ایمن را تضمین مینمایند.

آشکارسازهای شعله  در این بخش طیف وسیع ساختاری دارند, از دتکتورهای ساده میله یونیزاسیون گرفته تا اسکنرهای شعله پیچیده مجهز به  ریزپردازنده ها و فیلترهای فرکانسی که می توان آنها را تنظیم کرد تا بین طول موج یک شعله و شعله دیگر و همچنین بین طول موج شعله اصلی و طول موجهای ساطع از تابش نور پس زمینه تفاوت قائل شود.

سیستم های احتراق ساده گازسوز از آشکارسازهای شعله  مبتنی بر یونیزاسیون استفاده می کنند. این گروه از آشکارسازها بر اساس اصل یونیزاسیون ساخته شده اند ؛ یک میله رسانا در مخروط داخلی شعله قرار می گیرد . ملکول های گاز محترق شونده و هوا در اثر حرارت برای اشتعال یونیزه می شوند که این یون ها خاصیت هدایت الکتریسیته را دارند در صورت تشکیل شعله به علت یونیزه بودن فضای شعله, جریانی با رنج میکرو آمپر بین میله و بدنه بوجود می آید که پس از تقویت شدن در سیستمهای کنترل به عنوان سیگنال وجود و یا عدم وجود شعله  در توالی کنترل و پایش سیستم استفاده میگردد.

اکثر آشکارسازهای شعله مورد استفاده در کاربردهای صنعتی مبتنی بر تکنولوژی سنسورهای نوری هستند و از روش های مختلفی برای تشخیص طول موج ساطع شده از شعله  به عنوان بخشی از فرآیند احتراق استفاده می کنند.

 این جایی است که همه چیز کمی پیچیده تر می شود. اولاً ، طیف مرئی ، یا در واقع همان طول موجی از نور که چشم انسان می تواند ببیند ، برای تشخیص شعله قابل اعتماد نیست.

بنابراین قسمتهای مادن قرمز  Infrared یا به اختصار IR و ماوراء بنفش  Ultraviolet یا به اختصار UV ,  طیف طول موج شعله به عنوان مبنایی برای تعیین وجود و یا عدم وجود شعله استفاده میگردد

طول موج ساطع شده از شعله توسط سوخت مصرفی تعیین می شود. به عنوان یک قاعده کلی ، طول موج ساطع از سوخت های گازی به سمت اشعه ماورا بنفش و طول موج ساطع از سوخت های مایع و جامد به سمت طول موج مادن قرمز  تمایل دارند.  با این حال ، اکثر سوخت ها دامنه ای از طول موج را در هر دو بخش تولید می کنند

در کمال تعجب المان یا سنسور واحدی که همزمان طیف مادن قرمز و ماوراء بنفش را تشخیص دهد وجود ندارد لذا در مواردی که اجبار به استفاده از هر دو نوع آشکار ساز مادون قرمز و ماوراء بنفش در یک سیستم احتراقی وجود دارد یا از دو آشکار ساز مجزا و یا از آشکارسازهای مجهز به دو سنسور مجزا در یک تجهیز استفاده میشود

علاوه بر انتخاب دامنه طول موج شعله در انتخاب آشکارسازها ، عوامل دیگری نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.

 به عنوان مثال ، طول موج  ماورا بنفش توسط بخار آب جذب می شود!!! ، بنابراین مشعل هایی که از بخار برای اتمایز سوخت مایع  استفاده می کنند ، نیاز به توجه ویژه ای  در انتخاب آشکار ساز شعله دارند.

 آلودگی لنز آشکارساز شعله به گرد و غبار یا روغن نیز بر عملکرد صحیح آن  تأثیر می گذارد و اقدامات پیشگیرانه مانند پاکسازی با برقراری جریان مداوم هوا بازرسی های دوره ای منظم در این خصوص میبایست انجام شود.

نمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت فروزان شعله نمایندگی انحصاری شرکت لمتک آلمان در ایران می باشد.

LAMTEC Iran  |Foruzan Shole Energy engineering Company | Telephone: +98 (21) 44007200 | info@LAMTEC.ir