• با ما در تماس باشید

    همواره برای ما این امکان وجود دارد که به مشتریان خود مشاوره تخصصی در زمینه کنترل و بهینه سازی احتراق را ارائه دهیم.

     

مطالب این صفحه توسط تیم فنی شرکت فروزان شعله تهیه گردیده است.

کپی برداری و انتشار مطالب به هر نحو تنها با ذکر منبع مجاز میباشد.


سیستمهای کنترل الکترونیکی هوشمند در کنترل فرایند احتراق مشعل ها

بخش دوم


سیستم های یکپارچه ای کنترل احتراق,  وظیفه همه ی کنترل ها، تنظیمات و نظارت های لازم مربوط به یک مشعل را برعهده بگیرند. نمودار بلوکی از این نوع سیستم ها در شکل 2 نشان داده شده است:



شکل 2. نمودار شماتیک سیستم احتراق کنترل ونظارت شده به صورت الکترونیکی

 

مشخصات و استاندارهای معتبر

طراحی سیستمهای کنترل احتراق باید به صورت معتبر و قابل اتکا انجام شود، به عنوان مثال درسیستم کنترل احتراق  یک خطا در دستگاه یا سنسورهای متصل شده یا محرکها باید سرانجام به حالت بی خطر تبدیل شود و قبل از اینکه یک خرابی منجر به یک وضعیت خطرناک شود، مشعل به حالت کنترل شده باز گردد. هنگام طراحی این نوع دستگاه ها یک سری مشخصات باید مد نظر قرار گیرد. الزامات مربوط به چنین دستگاه هایی در استانداردهای اروپایی مندرج شده است.

در ابتدا استاندارد مربوط به سیستم های کنترلی مشعل های گازی (EN298) و سیستم های کنترلی مشعل های با سوخت مایع (EN298). در گذشته کنترلرهای الکترونیکی تعیین نسبت سوخت و هوا نیز طراحی شده و بر مبنای این استانداردها مورد آزمایش قرار گرفته بودند. به تازگی یک استاندارد اروپایی EN12067-2  برای این منظور تدوین گردیده است. تست نمونه اولیه سیستمهای کنترل احتراق اغلب بر مبنای این استانداردها انجام می شود. با اینحال تنها استفاده از این استانداردها به عنوان اساس کار کافی نیست. از آنجایی که این دستگاهها برای کنترل مشعل ها به کار می روند، استانداردهای مربوط به مشعل ها نیز باید رعایت شوند، استانداردهای EN676 برای مشعل های فن دار اتوماتیک برای سوخت های گازی و EN267 برای مشعل های با سوخت مایع و فن دار اتوماتیک مثال هایی از این دست هستند. بر مبنای زمینه کاربردی که در آن عملیات احتراق قرار است صورت پذیرد، استانداردها شامل موارد زیر است:

  •  EN50156 تجهیزات الکترونیکی برای کوره ها و تجهیزات کمکی
  • EN12952 دیگ های بخار لوله آبی
  • EN12953 دیگ های بخار پوسته ای
  • EN746-2 دستگاه های پردازش حرارت صنعتی

یک سیستم احتراق جامع ناچار خواهد بود ضمن حفظ کاربردها خود با استانداردهای مربوط سازگار کند.

مدل خطا در سیستمی که  بر اساس استانداردهای فوق بنا شده است ضروری است. یعنی پاسخ دستگاه به هر خطایی که ممکن است اتفاق بیفتد باید کاملا مشخص باشد و باید اثبات شود که مشعل در وضعیت خطرناک قرار نخواهد گرفت. سیستم های کنترل احتراق شرکت لمتک آلمان طی سالهای متمادی و در شرایط گوناگون تست شده است و سطح بالایی از ایمنی را دارا میباشد.

از سوی دیگر، اخیرا مدل خطای احتمالی یکی از موضوعات مورد توجه بوده است (به عنوان مثال خطاهای خطرناک بر مبنای احتمال وقوعشان ارزیابی شده اند و سپس دستگاه بر مبنای سطح SIL (Safety Integrity Level)  یا سطح ایمنی اش رده بندی می شود).

این روش اغلب برای PLC (Programmable Logic Controller) ها به کار می رود. اگر کنترلرهای قابل برنامه ریزی برای کنترل یک مشعل به کار روند سطح SIL مربوطه به خودی خود کافی نیست. مدل خطای قطعی مطابق با EN298 و EN230 به انضمام استانداردهای دیگری که به تکنولوژی احتراق مربوط است نیز باید برآورده و اثبات شود.

نمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت فروزان شعله نمایندگی انحصاری شرکت لمتک آلمان در ایران می باشد.

LAMTEC Iran  |Foruzan Shole Energy engineering Company | Telephone: +98 (21) 44007200 | info@LAMTEC.ir